Brandwerende kluizen en kasten

Brandwerende kluizen en kasten

Belangrijke papieren, data media en kostbare spullen met een emotionele en onvervangbare of een hoge financiële waarde wilt u veilig opbergen en beschermen tegen brand.

Normeringen

Kluizen en kasten getest volgens brandwerende normeringen zoals EN 1047-1 en UL 72 bieden u de beste bescherming en de maximale zekerheid. Daarnaast zijn er ook nog andere normeringen die u tegen kunt komen bij de aanschaf van een kluis of kast. Er wordt een belangrijk onderscheid gemaakt tussen papier en data media vanwege hun schadegevoeligheid. Zo raakt data op digitale datadragers al beschadigd bij een temperatuur vanaf 52 graden Celcius.

brandtest grafiek 2

Download onze informatiefiches

Informatiefiche InbraakInformatiefiche Brand

Wat betekenen de labels?

brandtest grafiek

Labels voor brandwerendheid

Om de kwaliteit van de kluis te kunnen beoordelen is aan de binnenkant van de gecertificeerde kluis een label aangebracht. Hieraan kunt u zien dat de kluis onder gecontroleerde omstandigheden is geproduceerd en onafhankelijk is getest. EN labels zijn Europese labels. UL labels zijn Amerikaanse labels.

info-normen-brand-1

BelgoSafe

Belgosafe is de nationale vakvereniging van fabrikanten, verdelers en service verleners van geld- en waardebergingssystemen zoals kluizen, brandkasten en aanverwanten.

belgosafe baseline

De vereniging heeft als doel de belangen van haar leden te verdedigen voor zover deze belangen verband houden met de verkoop van fysische veiligheidsproducten en diensten van mechanische en/of elektronische aard, van brandvertragende producten (voor digitale opslag en/of opslag van papieren documenten), en/of anti-inbraaksystemen,  opslagsystemen voor fondsen, geld en waarde documenten, beheers- en  veiligheidssystemen voor fysisch geld alsook hoge veiligheidssloten.